piątek, 14 lutego 2014

Walentynkowo - Czekoladowo

 

Dla tych, których kochamy i dla nas samych!

Mus czekoladowy:
awokado
sok z 1/2 pomarańczy
starta skórka z pomarańczy
miód według uznania
4 łyżeczki kakao
1 łyżeczka oleju kokosowego

Wszystkie składniki zmiksować, podawać z  jagodami , malinami, migdałami.

Beata Wdowczyk's photo.      Beata Wdowczyk's photo.
                                                              


 

Orzechy laskowe w czekoladzie:
orzechy laskowe
dobrej jakości czekolada  - 70% kakao

Czekoladę rozpuścić w naczyniu na parze, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego.
 Gdy czekolada ostygnie, ale będzie jeszcze lejąca - wrzucić do niej orzeszki, po czym pojedynczo wyciągać (najlepiej łyżeczką) i przekładać na pergamin.

Pychotka!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz