Świąteczne potrawy w moim Londyńskim domu były z kuchni ...indyjskiej (!!!). Otórz goście bardzo międzynarodowi, dlatego też potrawy odległe polskim podniebieniom znalazły się na moim stole. Jeśli ktoś zechciałby przepis na któreś z dań, proszę o sygnał:
- carry z dyni piżmowej
- carry z soczewicy w śmietance kokosowej
- carry ze szpinaku i ziemniaczków
- pieczona cieciorka
- czekoladowe, bezglutenowe mufinki z nadzieniem powidłowo-czekoladowym
A w lany poniedziałek, słońce zalało Londyn. Biegowy trening w Hyde Parku umilały mi takie oto widoki:
hmmm smacznie i ładnie :) również w przyrodzie. Poproszę przepis na carry ze szpinaku i ziemniaczków -mniammmm
OdpowiedzUsuńZiemniaczki ugotować, nie trzeba obierać ze skórki, pokroić w plasterki
OdpowiedzUsuńCebulki szalotki podsmażyć (używam olej kokosowy)
Szpinak rozmrozić, lekko pdgrzać na patelni przyprawić solą, kuminem, kurkumą i chili (ostrość według uznania)
Dodać ugotowane ziemniaczki i delikatnie wymieszać
Jeśli całość jest dość ostra, bardzo dobrze komponuje smaki jogurt grecki zmieszany ze startym ogórkiem, solą, kolendrą i kuminem
Smacznego!!
Super! Dzięki
OdpowiedzUsuńNie wiem czy mogę prosić o tyle ale co mi tam:
OdpowiedzUsuńcarry z soczewicy w śmietance kokosowej
pieczona cieciorka
i muffinki
pozdrawiam serdecznie - J.