poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Pstryczek nie taki świąteczny

Świąteczne potrawy w moim Londyńskim domu były z kuchni ...indyjskiej (!!!). Otórz goście bardzo międzynarodowi, dlatego też potrawy odległe polskim podniebieniom znalazły się na moim stole. Jeśli ktoś zechciałby przepis na któreś z dań, proszę o sygnał:
  • carry z dyni piżmowej
  • carry z soczewicy w śmietance kokosowej
  • carry ze szpinaku i ziemniaczków
  • pieczona cieciorka
  • czekoladowe, bezglutenowe mufinki z nadzieniem powidłowo-czekoladowym

A w lany poniedziałek, słońce zalało Londyn. Biegowy trening w Hyde Parku umilały mi takie oto widoki:

4 komentarze:

  1. hmmm smacznie i ładnie :) również w przyrodzie. Poproszę przepis na carry ze szpinaku i ziemniaczków -mniammmm

    OdpowiedzUsuń
  2. Ziemniaczki ugotować, nie trzeba obierać ze skórki, pokroić w plasterki
    Cebulki szalotki podsmażyć (używam olej kokosowy)
    Szpinak rozmrozić, lekko pdgrzać na patelni przyprawić solą, kuminem, kurkumą i chili (ostrość według uznania)
    Dodać ugotowane ziemniaczki i delikatnie wymieszać
    Jeśli całość jest dość ostra, bardzo dobrze komponuje smaki jogurt grecki zmieszany ze startym ogórkiem, solą, kolendrą i kuminem

    Smacznego!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem czy mogę prosić o tyle ale co mi tam:
    carry z soczewicy w śmietance kokosowej
    pieczona cieciorka
    i muffinki
    pozdrawiam serdecznie - J.

    OdpowiedzUsuń