Składniki:
• 2½ szklanki zmielonych migdałów
• 3 łyżki mąki kokosowej
• 8 łyżek oleju kokosowego albo masła
• ⅓ szklanki miodu
• 1 łyżeczka olejku waniliowego
• ¼ łyżeczki soli
• 1-2 szklanki startej ''na grubo'' gorzkiej czekolady
• Kakao (bez cukru) i cynamon na posypkę
Wykonanie:
wymieszać wszystkie składniki, na koniec dodać startą czekoladę. Uformować kuleczki, wyłożyc na papier pergaminowy i zostawić w lodówce na około 40 min. Użyć kakao wymieszane pół na pół z cynamonem jako posypkę.
wymieszać wszystkie składniki, na koniec dodać startą czekoladę. Uformować kuleczki, wyłożyc na papier pergaminowy i zostawić w lodówce na około 40 min. Użyć kakao wymieszane pół na pół z cynamonem jako posypkę.
Oczywiście, że pycha!! Ten smakołyk reguluje poziom cukru we krwi. Przyczyniają się do tego olej kokosowy i cynamon. Czarna czekolada i kakao to antyutleniacze. Samo zdrowie!!!
Sok jabłkowy z bąbelkami.
Składniki:
• 1kg jabłek
• 1 pomarańcza
• 1 cytryna
• 3 łyżeczki octu jabłkowgo
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1 cm korzenia imbiru
• 1kg jabłek
• 1 pomarańcza
• 1 cytryna
• 3 łyżeczki octu jabłkowgo
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1 cm korzenia imbiru
• pół litra wody gazowanej
Wykonanie:
Wycisnąć sok z jabłek, pomarańczy cytryny i imbiru, dodać ocet jabłkowy i cynamon. Gdy dodamy wody gazowanej, będziemy mieć pyszny napój z bąbelkami!!! Możemy w tym przepisie wykorzystać również kombuchę i dodać do całości dwie szklanki - świetnie połączy się ze wszystkimi składnikami, a smaki nabiorą głębi...
Napój jest rewelacyjny, z surowych produktów - każdy składnik to samo zdrowie!!! (raz jeszcze ;0 )
trufle już wypróbowane i smaczne :), kolejna porcja czeka ,ale zrobię bez czekolady, tylko z kakao ooo :)
OdpowiedzUsuń