
- 2 łyżki ziarenek chia
- 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta pieprzu cayenne
- jagody goji i ziarenka czekolady do posypania
Przygotowanie:
- połącz wszystkie składniki
- przechowaj miksturę przez noc w lodówce
- rano zmiksuj blenderem
Nie dodawałam miodu, gdyż bardzo lubię gorzką czekoladę. Myślę, że zamiast pieprzu cayenne i cynamonu, możnaby dodać liść swieżej mięty. Następnym razem tak zrobię ;).
Jako, że dziś było dość gorąco, włożyłam mój mus na niecałą godzinkę do zamrażarki i miałam czekoladowego loda :) ...możnaby tak pisać i pisać o czekoladzie...
Praktyczna rada:
Podzieliłam mus do miniaturowych słoiczków, posypałam jagodami i ziarenkami
czekolady i tym sposobem miałam gotowe desery do zabrania do pracy (starczyły na trzy dni!!).
smaczny i jaki gustowny deser :)
OdpowiedzUsuńCiekawe :-) - J.
OdpowiedzUsuń